ir. Heiko Hulsker

Ir. Heiko Hulsker (Rotterdam – 1959), werkte na zijn studie architectuur in Delft enige tijd bij een architectenbureau in Amsterdam en startte daarna al snel zijn eigen bureau. Daarbij richtte hij zich voornamelijk op ontwerp en realisatie van hotels, utiliteitsbouw, woningbouw en luxe particuliere woningen.

In 1993 werd hij partner bij Plan Architekten in Haarlem en breidde zijn expertise zich uit naar onder meer bedrijfsgebouwen, onderwijs, binnenstedelijke opgaven en monumenten.
In 2004 is daar het Franse/Nederlands architectenbureau PlanSud Architectes bijgekomen, gevestigd in Antibes aan de Cote d’Azur (www.plansud.com). Vanaf dat moment is het werken in de Randstad gecombineerd met het twee wekelijks pendelen naar Zuid-Frankrijk.

Van 1990 tot heden is Hulsker lid en betrokken bij de stichting Made in Holland (Rotterdamse ondernemers gezelschap) en gastdocent/gastspreker voor hoge scholen en bijeenkomsten. In het seizoen 2012-2013 was Hulsker, naast zijn architecten werkzaamheden, manager van Heren I bij de Hockeyclub Bloemendaal in het jaar dat het team Europees kampioen werd. In de resterende beperkte privétijd richt hij zijn aandacht het liefst op kunst, de begeleiding van jeugd-hockeyteams en wedstrijdzeilen. Hockey en zeilen hebben altijd een grote rol in het leven Hulsker uitgemaakt. In beide sporten diverse Nederlandse titels en met hockey ook Europees kampioen. Maar zijn grootste hobby is toch architectuur.